СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

четвер, 17 квітня 2014 р.

Територіальна оборона - кожен має зробити свій внесок.

   Останні  події на півдні та сході України наочно демонструють нам приклади так званої війни без правил, коли першочерговими об'єктами нападу стають навіть не самі збройні сили,  а інфраструктура держави, людські ресурси, що забезпечують її безперебійне функціонування. Найважливішою особливістю сучасної війни стало широке застосування терористичних методів боротьби.

 Немає єдиної лінії фронту, надзвичайно розосереджені сили і засоби при одночасному охопленні величезних територій. Супротивника немає, але він скрізь, він здатний виявляти унікальну витонченість у нанесенні ударів по життєво важливим центрам.

  Новий погляд на забезпечення військової безпеки полягає і в тому, що основна загроза може виходити не тільки від регулярних армій, а й від всіляких кримінальних і інших екстремістських організацій, учасники яких об'єднані в мережеві структури.

   Зауважимо, що знамените «йду на «ви» непомітно перетворилося на анахронізм. Про початок війни ніхто не оголошує, початок бойових дій за своєю суттю є лише черговим етапом уже розв'язаної агресії, що представляє собою інформаційно-психологічну експансію на свідомість населення країни. З використанням сучасних технологій, прийомів і способів маніпулювання, суспільству нав'язується твердження про справедливі цілі війни, день за днем, година за годиною впроваджується код, в якому агресор виступає визволителем, влада не здатна захистити свій народ, і тільки допомога ззовні приведе до стабільності. У цих умовах перехід від миру до війни проходить практично непомітно. Усвідомлення катастрофи приходить тільки тоді, коли починають горіти будинки, гинуть люди, зупиняється транспорт, немає води, електрики і тепла, коли « визволителі» цинічно і планомірно знищують все те, що ще недавно називалося благополуччям.

   В ці тривожні дні, коли на сході країни  лунають постріли та гинуть люди, Самооборона Майдану м. Вишгорода та Вишгородського району звертається до мешканців Вишгородчини з нагадуванням, що, згідно статті 17 Конституції України:

   «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу»

   Події останніх місяців показали, що тільки активна участь громади в перетвореннях та соціальних перебудовах може призвести до реальних змін у суспільстві.  Ми вже відчули силу спільних дій, побачили їх результативність під час зимового протистояння. Тож і нині ми повинні згуртуватися й разом й прикласти максимум зусиль для того, щоб відстояти свою землю, спокій у наших містах та селах та мирний сон наших дітей.

   Не треба заспокоювати себе тим, що ми далеко від переднього краю протистояння.  Всього 27 км відділяє кордони нашого району від Білорусі та 147 км від кордонів Росії. Для сьогоднішніх армій – це не відстань.

   При вирішенні питань територіальної оборони Самооборона Майдану тісно співпрацює з Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ та Національною гвардією. Нами налагоджена оперативна взаємодія зі штабами самооборони Чернігівської області, Іванківського та Макарівського районів, Ірпеня та Гостомеля. Проводиться постійний обмін оперативною інформацією та координування спільних дій в разі надзвичайних ситуацій.

   Але без вас, шановні земляки, без вашої підтримки та допомоги виконання цих завдань однозначно неможливе. Тому що, за писаних вище умов та тактики противника, сьогодні як ніколи важлива своєчасна отримана інформація про стан речей на території району.  Без вашого вкладу в створення загальної системи безпеки вона буде неефективною.

   Чим ви сьогодні можете допомогти в цій справі, як звичайні мешканці?..
Перш за все  - свою пильністю та спостережливістю. Звертайте увагу на машини з немісцевими номерами, особливо ті що подовгу з’являються біля адміністративних установ, важливих господарських об’єктів. Теж саме стосується  незнайомих людей, що з’являються у вашій місцевості. Пильнуйте уважно за їх діями й якщо вони здаються вам підозрілими – повідомляйте місцеву владу, міліцію, нашого оперативного чергового ( 095-688-95-26 та 067-687-23-38) або волонтерів Самооборони Майдану, які вам знайомі.  

   Якщо ви готові приймати безпосередню участь в заходах по забезпеченню територіальної оборони в разі виникнення загрозливої ситуації – записуйтесь у мобілізаційний резерв Самооборони Майдану м.Вишгорода та Вишгородського району.  Запрошуйте до участі своїх друзів та знайомих, колег, створюйте групи швидкого реагування на місцях роботи та проживання.

   Прохання до всіх -  давайте разом забезпечимо порядок та спокій на території району. Давайте відповідально підходити до вживання алкоголю під час свят, до керування автомобілем та дотриманням громадського порядку. В цей складний період  є багато важливих справ. Тому ваша особиста допомога, ваші внески на розвиток Самооборони Майдану, ваша дисциплінованість та сумлінність стануть вагомим вкладом в їх вирішення.

   Тільки разом ми переживемо цей важкий час, тільки разом ми зможемо наблизити спокійні будні та впевненість в майбутньому для наших дітей. Вони мають зростати в вільній та щасливій країні, яку ми з вами мусимо будувати та рятувати пліч-о-пліч сьогодні. Тож допомагаймо один одному, гуртуймося та будьмо стійкими!.. Разом – переможемо!..

Немає коментарів:

Дописати коментар