СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

пʼятниця, 21 лютого 2014 р.

Хроніка протистояння. 20-те лютого.

Після повідомлення про те, що з Десни вирушила техніка на Київ, відправлена група на зустріч, для з'ясування обставин. Вишгород готується захищати Київ на греблі ГЕС.
На щастя інформація виявилося хибною. На перемовинах з командуваннями навчального центру досягнуте повне порозуміння, армійці гарантують своє невтручання.

Тим часом навколо Вишгорода обстановка загострюється, звідусіл зходяться дані про пересування автобусів з "тітушками" та "Беркутом".

Група добровільців відправляється в Козаровичі в готовності до блокування виїзду Беркуту з їхньої бази.

Перші добровольці вирушають на Овруцьку трасу на перехоплення транспорту з "тітушками". На щастя в автобусах виявляються екскурсанти з Чорнобиля.  

Населення повідомляє про наявність "танків" в промзоні. Ними виявляються два БАТ-2, приготовлених для транспортування. Машини зупиняються. Військовим висувається ультиматум - машини лишаються на місці, на Київ не йдуть, при спробі прориву - будуть знищені. 

З перехоплених автомашин внутрішніх військ  створюється блок-пост "Верхня барикада". Добровольці організують перевірку транспорту, що рухається в сторону Києва. 

В телефоннй розмові прийнято рішення про відправку БАТів до місця постійної дислокації в смт.Десна. В нашому супроводі два тягача вирулюють через ГЕС в сторону військової частини.
Від Вишгорода в сторону блок-поста пішки рухаєтьс молодь. Побачивши важкі машини, хлопці дають сигнал зупинитись і лягають перед ними на асфальт. Люди, ми повинні гордитися тим що в нас таке молоде покоління!..  Нарешті машини покидають Вишгород. Спостерігачі відслідковують їх рух по трасі до Воропаєва.

Про всяк випадок розпочинається побудова другого блок-посту біля "Чайки". Молодь організовує рух та перевірку траснпорту.

Створюється оперативний штаб самооборони в приміщенні РДА. 

На переговори виходить командування частин внутрішніх військ, що знаходяться на території "Барсу". Досягнута домовленість про відвід їх від Киева в напрямку Десна-Остер-Козелець-Суми-Харків-Донецьк.

Кілька разів передові розвідувальні пости доповідають про висування автобусів з "Беркутом" в напрямкку Києва, але ті, отримуючи інформацію про блок-пост, розвертаються, шукаючи інший шлях.

Надвечір виїзд з території "Барсу" перекривається поваленими деревами. Автомобільний патруль відслідковує активність військ.  ПРоходять повторні перемовини, уточнюється порядок виводу колони й заходи унеможливлення руху в сторону Києва. Розмова йде відерта. Втримати може й не втримаємо, але сил догнати й спалити вистачить. Всі розуміють складність ситуації та шукають шляхи вирішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар