СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

субота, 22 березня 2014 р.

Курси воєнно-медичної підготовки, висновки на майбутнє

Пройшли перші курси для волонтерів по воєнно-медицинській підготовці. Ініціатива Самооборони Майдану знайшла повне розуміння в головного лікаря станції швидкої допомоги Володимира Кобилевського. Приміщення для проведення курсів бууло надано учбово-виробничим комбінатом. Проте враження від цього заходу неоднозначні та дають теми для роздумів.

З однієї сторони, порадувала кількість бажаючих взяти участь у заході. Групу в 30 слухачів було набрано достроково. З іншої - багато хто з волонтерів не розібравшись в тематиці очікував лікбезу по побутовим травмам та дитячим хворобам. Все це, з урахуванням того, що повноцінний теоретичний курс довелося зводити до кількох годин, створило певні непорозуміння в перший день занять. При організації наступних курсів ми постараємося врахувати як необхідність більш детального висвітлення програми для ознайомлення, так і більш вимогливий підбір слухачів, здатних розуміти як дисципліну, так і реальні загрози сьогодення.


Найбільш єфективною виявилася практична частина занять, організована під керівництвом Влада Д. - лікаря -волонтера Медицинської сотні Майдану, що поділився своїми знанннями та досвідом, здобутим під час протистояння.


Сподіваємося, що знання, здобуті волонтерами, їм не доведеться застосовувати на практиці. Але на превеликий жаль сьогодніня політична обстановка трактується однозначно - країна знаходиться на порозі ворожого вторгнення та воєнних дій на нашій території. Якщо прикладені зусилля допоможуть врятувати хоча б одне життя. то вони вже окупляться.

Немає коментарів:

Дописати коментар