СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

неділя, 23 березня 2014 р.

Викрито корупційну схему з автомобілями Межигірря.

Завдяки зусиллям Самооборони Майдану Вишгородського району викрито корупційну схему  привласнення автомобілів, куплених за бюджетні гроші для обслуговування Межигір’я управлінням державної охорони.

Почалося все з того, що зниклий з Межигір’я мікроавтобус "Фольксваген-Каравелла", з характерними прикметами, кілька разів був помічений в районі Демидова. Два рази йому вдавалося відірватися від переслідування нашої мобільної групи. Але все одно скільки не ховайся..

В суботу, отримавши сигнал від патрульних, оперативна група знову виїхала на перехоплення. Власникові, що не встигнув заховатися у дворі, довелося давати пояснення тому, як машина опинилася в нього. Новенькі документи виписані вже на приватну особу не допомогли. Слідча група міліції на місце затримання не квапилася, вочевидь не дуже зацікавлена в встановленні істини. 
  Довелося викликати представників Антикорупційного комітету, в присутності яких власник таки вимушений був дати свідчення по суті справи.

 Власне сама схема була вже відома завдяки попередньому вивченню документів, знайдених в Межигір’ї. придбані за бюджетний кошт автомобілі перепродувалися через приватні фірми та оформлювалися на охоронців Межигір’я та працівників інших служб, або ж передавалися на баланс приватним структурам, в яких потім же й орендувалися за чималі гроші.

 З розпадом інфраструктури Межигір’я почався етап активного розкрадання авто, придбаних за народні кошти. Автомобілі виводилися з обліку, спішно перепродувалися через підставних осіб. Автомобілі подавалися в розшук, як викрадені, хоча насправді залишалися у власників, але на них виправлялися нові документи.
  Так і  цей автомобіль опинився у приватній власності у співробітника УДО. 
Робота по встановленню подібних випадків продовжується, є чимало документальних свідчень,що дозволяють викрити всі подібні схеми, й Самооборона Майдану Вишгородського району прикладе всі зусилля, щоб держава отримала назад своє майно.

Немає коментарів:

Дописати коментар