СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

середа, 2 квітня 2014 р.

Вручення сертифікатів з курсів воєнно-медицинської підготовки

Випускники других курсів на врученні серифікатів
Вечір, 25 березня 2014 року. 

У приміщенні учбово-виробничого комбінату людно - зайняті практично усі місця за партами, на яких замість звичних підручників з теорій виробництва лежать «аптечки», бинти, гумові джгути  для практичного засвоєння матеріалу та набуття навичок. Відкриті  зошити - для стислого конспектування викладеного матеріалу.

Це чергове проведення воєнно-медичних курсів по наданню першої невідкладної допомоги на полі бою. Аудиторія слухачів – волонтери Вишгородщини, небайдужі до подій сьогодення.

Обличчя зосереджені, напружені, відбувається усвідомлення:  «Війна… Крим... Зараз…» А отже,будь-якої миті може розпочатися наступ і на решту території. А війна - це не лише прапорці на карті. За кожним з них – людські життя, страждання, поранення, втрати …
Жахливо.  Цей факт ми повинні якщо й не прийняти серцем, то принаймні усвідомити розумом та визначитись : «Що робити?»

Незалежно від політичних поглядів, від пацифістських переконань, потрібно вміти вчасно надати першу невідкладну допомогу. А це може бути зупинка артеріальної чи венозної кровотечі, герметизація грудної стінки, фіксація перелому, тощо.

Заняття  час від часу переривається питаннями із зали. Відповіді не забарюються, та й усі пояснення надаються у доступній, зрозумілій, максимально стислій формі. По питанням видно, що слухачі розуміють важливість  курсу, адже ціна здобутих знань та навичок – чиєсь  врятоване життя!

У зв’язку з великою кількістю бажаючих відвідати курси, їх організатори - Самооборона Майдану в м.Вишгород та Вишгородському районі - починаючи від 18 березня, провели вже кілька зборів по наданню невідкладної допомоги, загальною кількістю більше 50-ти слухачів. Усі вони отримали сертифікат, що посвідчує проходження даної підготовки. Дякуємо їм за такі проекти. 

Вручення сертифікатів
Дякуємо усім небайдужим до долю нашої Батьківщини та її народу.

Окремі подяки висловлюємо Кобилевському Володимиру, головному лікарю станції швидкої допомоги, який підтримав ініціативу Самооборони Майдану, сприяв у методичному забезпеченні та проведенні перших курсів. А також директору Міжшкільного учбово-виробничого комбінату, Федірку М.І. за надання приміщення для занять. Також щиро дякуємо лікарю-волонтеру медичної сотні Майдану В.Дмітрієву, який ділився з нами здобутим під час подій на Майдані досвідом.

Дуже б хотілося, щоб все минулося і не довелося застосувати здобуті знання на практиці. Проте, тепер ми почуваємося впевненіше, адже раптом трапиться лиха година в нас буде шанс врятувати найдорожчу цінність - людське життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар