СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

понеділок, 28 квітня 2014 р.

В розкрадачів справа - труба.

  Завдяки зусиллям Самооборони Майдану зупинено розкрадання державного майна.

 Під час патрулювання району волонтерами самооборони було помічено, що біля села Литвинівка на великій ділянці було розкопано й підготовлено до транспортування водогінну трубу зрошувальної системи. Шкода роботі системи вже була заподіяна, але зловмисники залишалися невідомими.   Більше тижня за міцем злочину велося приховане спостереження. І от воно дало результат. 

 Під прикриттям ночі зловмисники почали завантажувати трубу для вивозу. Вчасно спрацювало оповіщення та на місце пригоди прибула визвана Юрієм Зизою мобільна група Самооборони Майдану Вишгородського району, яка зафіксувала правопорушення та визвала слідчу групу Вишгородського РВВС, яка зафіксувала скоєння злочину та затримала правопорушників.
Щоправда, основний винуватець - замовник - поки що залишаеться невідомим. Слідство ще триває.

 Проте з відкриттям кримінального провадження виникає зі слів правоохоронців правова колізія. З однієй сторони факт крадіжки є в наявності. Є об'єкт та субєкт злочину. Але балансова вартість вкраденої труби на сьогоднішній день нульова. Тобто вкрадено нуль гривень нуль копійок. Але ж панове, вартість тієї ж труби на ринку чорного металу по вазі металолому становить майже 700 тисяч гривень. Що переможе буква чи дух закону - покаже час. 

 Але відчуваємо, що без втручання громадськості ця справа залишиться без розгляду. Тож готуємось до юридичних баталій.


Немає коментарів:

Дописати коментар