СТВОРЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ З ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ. ПРИЄДНУЙСЯ!

пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

На майдані коло ради...

   В суботу  напівсонна  вранішня дрімота Вишгорода була дещо розтривожена незрозумілою для пересічного містянина активністю на центральній площі та на вході в будову районної ради. Про всяк випадок, випадкові перехожі трималися подалі, а найбільш активні поспішили передзвонити оперативному черговому, щоб пересвідчитись, чи все гаразд у рідному місті.

   Насправді, не відбувалося нічого надзвичайного, просто кілька активних громадських потоків зійшлося в одному місці, зчинивши невеликий коловорот. А де людський коловорот – там завжди є трохи шуму та гаму, не без того.

   Так сталося, що планова перевірка Самооборони Майдану м.Вишгород та Вишгородського району представниками 1-ої сотні, про яку нас заздалегідь попередив оперативний черговий Центрального штабу Самооборони Майдану, співпала з проведенням урочистого вручення посвідчень членам громадського формування «Громадський порядок». 

   Тому в районний штаб Самооборони Майдану разом з 1-ою сотнею дружньо завітали представники «Громадського порядку» на чолі з керівником, представники Вишгородської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, та запрошені на вручення посвідчень представники 8-ої сотні ветеранів Афганістану з Майдану.

   В штабі знаходилася чергова група Самооборони Майдану Вишгородського району. Дещо здивовані такою кількістю гостей, вишгородські самооборонці були ще більш здивовані, коли після привітань та сповіщення про прибуття перевірки, з юрби почулися незрозумілі заклики звільнити  приміщення, в якому штаб перебуває нібито незаконно. В штабі стало дещо гамірно. Також гулу добавила кинута в юрбу фраза з питанням законності діяльності Вишгородської Самооборони, «кришування» місцевих регіоналів, мовляв, на неї вже навіть заяви від громадян в міліції є. Штаб загув вуликом. Незаконні вимоги та непідтверджені звинувачення були відкинуті без вагань. Словесна перепалка на гарячих тонах наростала. Було запропоновано зняти напругу та відвідати райвідділок міліції для перевірки цих вигаданих фактів, оскільки присутні представники міліції про такі випадки навіть не чули. Усі дещо заспокоїлися.

   Дискусія перемістилася до холу районної ради, до неї приєдналися інші члени вишгородської Самооборони Майдану, серед яких були й місцеві ветерани-афганці. Нове наростання емоцій було знято пропозицією представника районної ради спокійно обговорити всі непорозуміння в комфортних умовах у залі засідань.

   В присутності представників Самооборони Майдану, членам «Громадського порядку» та Вишгородської організації Української спілки ветеранів Афганістану було доведено правомірність перебування районного штабу Самооборони Майдану в адміністративному будинку. Щодо закидів про неіснуючі заяви від громадян на Самооборону Вишгорода, то це питання було запропоновано з’ясувати в понеділок, зробивши відповідний запит в міліцію (який, до речі, не підтвердився).

   Представниками Самооборони Майдану було запропоновано Вишгородському районному штабу та «Громадському порядку» в спокійній обстановці розібрати між собою всі непорозуміння та питання, оскільки робимо спільну справу.

   На цьому все начебто й вгамувалося. Проте, як то кажуть, осадочок залишився. Незрозумілим лишається питання - КОМУ потрібно було вносити розбрат до дружної, згуртованої сім’ї Самооборони Майдану, на який результат вони сподівалися?.. 

   Адже попри будь-які негаразди ми завжди знаходимо спільну мову, доходимо до порозуміння з побратимами, оскільки у нас спільні цілі, прозора діяльність. Тож цікаво було б знати – ХТО замовляв таку музику в прямому та переносному сенсі?…

     В подальшому відбулося мирне спільне вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. 

Їхня світла пам'ять, наш громадянський обов’язок, почуття відповідальності за долю країни диктують нам сьогодні необхідність бути однією сім’єю, відчувати підтримку друзів та однодумців, разом протистояти будь-яким спробам розколу нашої єдності!

   Самооборона Майдану є єдиною, була і буде вірною ідеалам Майдану й надалі залишатиметься такою. Майдан живе, Майдан поруч! 
         Слава Україні!.. Героям слава!..

Немає коментарів:

Дописати коментар